2020/12/29

Ngagampangkeun Jasa pikeun Masarakat, Bupatén Bogor Ngagubragkeun SLRT Graha Pancakarsa


Bogor-Fbinews.net


Bupati Bogor, Ade Yasin ngaresmikeun Sistem Pelayanan Rujukan Terpadu Graha Pancakarsa di Pelayanan Sosial Kabupatén Bogor dina upaya mempermudah jasa pikeun masarakat, tempatna di buruan Gedong Kantor Pelayanan Sosial Kabupatén Bogor, Senén (28/12).

Dina sambutanna, Bupati Bogor, Ade Yasin nyatakeun yén nanganan masalah kasejahteraan sosial di Kabupatén Bogor sok janten prioritas sareng diatur ku Peraturan Daerah Kabupatén Bogor (Perda) Nomer 7 taun 2016 ngeunaan karaharjaan sosial.


"Dugi ka taun 2020, 160 Pusat Kesejahteraan Sosial (Puskesos) parantos didirikeun di désa-désa sareng kacamatan anu sumebar di 40 kacamatan, dugi ka taun 2023 ditargét yén sadaya masarakat di Kabupatén Bogor ngagaduhan Puskesmas, nyaéta 435 Puskesmas," saurna.




Anjeunna ogé nyatakeun yén ayeuna ku SLRT Graha Pancakarsa, henteu paduli keluhanana, dimana tujuanana sareng skéma bantosan anu dikokolakeun, naha éta bantuan pusat, Banprov, bantosan Kabupatén / Kota atanapi bantosan TJSL, warga ngan ukur kedah sumping ka Puskesmas atanapi SLRT Graha Pancakarsa pikeun ngaksés jasa multi-sosial ieu.


"Fasilitatorna bakal nuturkeun. Henteu kedah ngurus sababaraha tempat anu nyéépkeun tanaga, waktos sareng artos," saurna.


Salaku tambahan, Bupati ogé ngungkabkeun yén fasilitator di Graha Pancakarsa sareng Désa Kaséhatan,Désa bakal janten komponén anu mangaruhan pisan kualitas jasa Graha Pancakarsa, janten perwira ngartos tugas sareng kawajibanna sareng ngawasa bentuk sareng fitur jasa supados Graha Pancakarsa tiasa beroperasi sacara optimal sareng nyayogikeun jasa kualitas.


"Di 2021 Pamaréntah Kabupatén Bogor parantos nganggarkeun anggaran 6,4 milyar pikeun pangwangunan 50 Pusat Kaséhatan Komunitas, 50 Sumber Daya Manusia pikeun Fasilitator sareng 100 Sumber Daya Manusa pikeun Pusat Kaséhatan Komunitas sareng operasi sékretariat Graha Pancakarsa, kuring miharep warga anu peryogi tiasa dilayanan kalayan langkung saé, langkung gampang sareng gancang sareng jasa karaharjaan sosial di Kabupaten Bogor. beuki kualitas, "anjeunna ngarepkeun.


(Kasdi Botak)


EmoticonEmoticon