2021/02/10

Bupati Bogor Langsung Ngawasan Pos PPKM Di Tingkat Désa

   
PARUNG-FBINEWS.NET

Pamaréntah Kabupatén Bogor ngalaksanakeun Penegakan Watesan Kegiatan Komunitas Berbasis Mikro (PPKM), mimitian ti 9 dugi ka 22 Pébruari 2021. Dinten ieu, Salasa (9/2),

Bupatén Bogor Ade Yasin langsung ngawaskeun palaksanaan PPKM di sababaraha Pos (Posko), kalebet di Désa Jabon Mekar, Kacamatan Parung sareng Désa Curug, Kacamatan Gunungsindur.


Ade Yasin nyarios, dinten ieu urang ngawaskeun Posko-Posko anu disiapkeun di tingkat kampung sareng RT / RW. Alhamdulillah, di unggal Posko, aya sabaraha inféksi RT / RW anu kacatet. Tingkat kaparigelan kacatet naha héjo, konéng atanapi beureum.

"Kami naros ka unggal désa pikeun ngalakukeun hal anu sami sahingga sadayana diawasi, anu diasingkeun mandiri ogé diawasi. Kadang-kadang anu ngalaksanakeun isolasi mandiri henteu diawasi, ”saur Ade.


Ade nambihan, masalah isolasi mandiri, ayeuna seueur jalmi diasingkeun mandiri di bumi. Kuring nyarankeun maksimalkeun pungsi imah isolasi anu dipiboga ku Kabupatén Bogor, nyaéta di Kemang sareng Cibogo.

"Kusabab, pikeun anu ngalaksanakeun isolasi mandiri langkung saé didinya, kaséhatanana bakal diawasi unggal dinten, merhatoskeun kaperluan tuangeun, dipasihan vitamin sareng anu sanés. Janten pamulihan tiasa langkung gancang tibatan isolasi mandiri di bumi, "jelasna.


Teras, Ade, urang bakal ngawasan sadayana, unggal kampung teu aya alesan henteu ngawangun Posko sabab parantos ngagaduhan Anggaran Dana Kampung, anu penting nyaéta saha waé anu dikonfirmasi positip pikeun Covid-19 tiasa diawasi sareng dibantuan ku komunitas, sahingga tiasa ngirangan tingkat transmisi.

"Sabenerna tos aya pasukan tugas di tingkat kacamatan sareng desa, intina urang ayeuna nuju ngerjakeunana deui supados urang sadar, masarakat sadar yén penanganan Covid-19 kedahna henteu satengah satrngah, "saur Ade.



Abah Gundul


EmoticonEmoticon